Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

εδώ πολυτεχνείο

Η επέτειος του πολυτεχνείου είναι η τελευταία ιστορικά επετειακή υπενθύμιση του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια σε κατακτητή.Μπορεί βέβαια να κυκλοφορούν φήμες αμφιβολίας για το μέγεθος και τα κίνητρα αυτής της επανάστασης, αλλά ουσιαστικά είναι το 1973 που οι έλληνες για τελευταία φορά καταθέτουν τη ψυχή τους κατά κάθε μορφής άρπαγα της ελευθερίας τους.
Απο κει και πέρα έχουμε τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ύστερα τα χρόνια της διαφθοράς.Οι έλληνες πια συσπειρώνονται λίγοι-λίγοι με απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στη κυβέρνηση και στις σκοτεινές ανθελληνικές δυνάμεις (πρέπει να βρεθεί ένας εχθρός αλλιώς πόλεμος δεν γίνεται)



ΨΩΜΙ
μόνο που σήμερα μετριέται σε εκατομμύρια ευρώ, που κατατίθεται σε ιδιωτικούς λογαριασμούς.

ΠΑΙΔΕΙΑ
σήμερα η παιδεία ξεφτιλίζεται σε αγχωμένη και καλοπληρωμένη σε ιδιαίτερα μαθήματα εκπαίδευση,που μπλοκάρει μάλλον παρά καλλιεργεί το ψυχισμό των παιδιών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ο δυνάστης δεν είναι ορατός πια και προσωποποιημένος, κυριαρχεί η ελευθερία της δημοκρατίας και ο καθένας νιώθει ελεύθερος μεσ την ανικανότητα του να κατευθύνει το ρου της ιστορίας.

6 σχόλια:

brainwaves είπε...

Δεν είμαι φέτος στην Αθήνα για να αφήσω το γαρύφαλλό μου...

Αλλά το Πολυτεχνείο το έχουμε μέσα μας... Έτσι δεν είναι;

celsius33 είπε...

πήγες στην πορεία? ωραίο σχόλιο για την ημέρα

kyzikos είπε...

@brainwaves
εσύ που είσαι εκτός Ελλάδας φαντάζομαι ότι σου βγαίνει το ελληνικό αίσθημα ακόμα πιο πολύ.
τι έγινε?προσαρμόστηκες στο βορρά?

@celsius
ναι πήγα και έγινα παπί.

stoxos είπε...

Η ελευθερία,τη όμορφα που ακούγεται,τη όμορφα να ξέρει να την βιώσει κανείς.Στις μέρες μας όμως κυριαρχεί η ψεύτικη μορφή της και αυτό διότι ψέυτικα ζουν οι ποιό πολλοί αφού δεν θέλουν να ζήσουν ελεύθερα ότι τους χαρίζει η κάθε ημέρα.Εκείνει όμως αγωνίστηκαν για ότι αγάπησαν και βρήκαν τελικά την Ιθάκη της ελευθερίας.Μπράβο τους και εγώ μαζί τους.

mahler76 είπε...

το πόστ είναι σοβαρό, άλλα σου έχω πρόσκληση για παιχνίδι. Καλημέρααα

kyzikos είπε...

μ'έχει φάει η σοβαρότητα και η ποιότητα, τρομάρα μου. σ'ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά έπεσες στη φάση που έχω το desktop χωρίς εικόνα και πολλά εικονίδια γιατί άκουσα τις προάλλες ότι είναι καλό να μην έχει πολλά γιατί τρώει μνήμη από τον υπολογιστή.οπότε τι να δείξω?
καλή σου μέρα.