Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Έκθεση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Καρόλου Κουν.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η έκθεση, που γίνεται αυτές τις μέρες στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Καρόλου Κουν.







Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Καρόλου Κουν και έχει στόχο να παρουσιάσει τη δημιουργική του πορεία, τις αισθητικές του επιλογές, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκε από άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Περιλαμβάνει κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα, μακέτες σκηνικών και κοστουμιών των σπουδαιοτέρων Ελλήνων σκηνογράφων και ενδυματολόγων που εργάστηκαν για το Θέατρο Τέχνης, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.Μέσα από το σύνολο των εκθεμάτων καταγράφεται το έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, από τις πρώτες παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στο θέατρο Αλίκης, το 1942, έως την τελευταία του στο υπόγειο του Ορφέα, το 1987. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί το μέγεθος της προσφοράς του μέσω του εύρους των συνεργασιών του Θεάτρου Τέχνης με το σύνολο σχεδόν του μεταπολεμικού ελληνικού θεάτρου.

(Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής τη Δευτέρα 29/09 τις 20:30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και μιά ομάδα νέων ηθοποιών αποφοίτων της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης παρουσιάζουν χορικά και τραγούδια από τους Βατράχους του Αριστοφάνη, παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν σε μουσική Γιάννη Χρήστου το 1966).

Διάρκεια
25/09/2008 - 16/11/2008





3 σχόλια:

brainwaves είπε...

Καλησπέρα kyzikos!

Σ' ευχαριστούμε που μας κρατάς updated για τα δρώμενα στο χώρο της τέχνης.

Στο μουσείο Μπενάκη φιλοξενούνται πάντα πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Για τη συγκεκριμένη δε χωράνε σχόλια και κριτική... Ονόματα και ιστορία μιλάνε μόνα τους.

kyzikos είπε...

μόνο που η ανάρτηση έγινε τελευταία στιγμή και δεν ξέρω ποιός θα προλάβει να είναι στην παρουσίαση των αποφοίτων του θεάτρου τέχνης.

L' Aesthete Soleil είπε...

Την επισκέφτηκα και την βρήκα υπέροχα οργανωμένη και κατατοπιστική.