Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ουκ έχω άνθρωπον

Πολλά έγιναν αυτές τις μέρες, πολλά ειπώθηκαν ακόμα και για προδιαγεγραμμένα σχέδια για την πτώση της κυβέρνησης και τα λοιπά και τα λοιπά.
Θα ήθελα να ακούσω έναν ουσιαστικό λόγο από κάποιον άνθρωπο, κάποιον πνευματικό άνθρωπο (ίσως και να μην έχει μείνει κανένας ή και να υπάρχει δεν θα βγαίνει στη τηλεόραση)(ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Χατζιδάκις αν ζούσε).
Έναν λόγο που να επικεντρωθεί σε κάποια πράγματα, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλά τι κάνουμε ως λαός, ποιές είναι οι ευθύνες μας, ποιά είναι η πορεία μας.
Για την ανεπάρκεια της παιδείας ως ευκαιρία καλλιέργειας προσώπων, για την ιδιότητα μας ως πολίτες ακόμα και με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.
Υψηλά πράγματα για τη σημερινή εποχή, αλλά υπάρχει κάτι που παραμένει βαθειά μέσα μας και ας μην το παίρνουμε χαμπάρι με το ρυθμό της ζωής που κάνουμε και με τα δάνεια που τρέχουν.
Πως η καθημερινότητα μας καθορίζει τον πολιτισμό μας, τη ψυχική μας υγεία, την κοινωνία μας με τους άλλους, τον ερωτισμό μας και αν αυτή οδηγεί σε αδιέξοδα είναι αρκετά τα αντικαταθλιπτικά και οι συνεδρίες στους ψυχολόγους?

6 σχόλια:

mahler76 είπε...

αν υπήρχαν πολοί τέτοιοι άνθρωποι δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση τώρα.

kyzikos είπε...

γειά σου μάλερ.συμφωνώ και επαυξάνω.

If...ιγένεια είπε...

Αν υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι.. ΠΦ!

kyzikos είπε...

καλώς ήρθες ιφ...ιγένεια.
το επιφώνημα τι χαρακτήρα έχει γιατί δεν το κατάλαβα.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Μην ψάχνουμε σωτήρες για να σώσουν την κοινωνία αν εμείς με την μικρή και ασήμαντή μας προσπάθεια δεν κάνουμε τίποτα γιατί πρέπει να ξέρουμε πως μία σταγόνα ανεβάζει την στάθμη του ωκεανού.

stoxos είπε...

καλησπερα η προσωπική θέση στα πραγματα κάνει την διαφορά και όχι ότι μας το ποτίζει ο καθένας.Εγώ ζω με τον εαυτό μου πρώτα όπως επιλέγω και μετά επεμβαίνω στο σύμπαν με την στάση μου.Αυτό που λένε 'ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη' για εμένα δεν υπάρχει.Την φέρνει και με το παραπάνω μέσα στον χρόνο